Animatie

Eindhovense Schrijversprijs 2021

Voor de Eindhovense Schrijversprijs 2021 heeft DeStudio een animatie gemaakt gebaseerd op het winnende verhaal ‘Colombia’ van Mark Groenen. De prijs zou eigenlijk 28 januari uitgereikt worden maar corona gooide roet in het eten. Op 28 maart is in Studio 040 tijdens een live stream de prijs uitgereikt.

Animatie van het winnende verhaal ‘Colombia’

Het thema van dit jaar was vrijheid. Aan de schrijvers werd de vraag gesteld: Wat is vrijheid en wat betekent dit voor jou? Heeft de coronacrisis (jouw) vrijheid beïnvloed? Wat staat ons nog allemaal te gebeuren de komende tijd en hoe behouden we onze vrijheid?

Ontstaan Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

Boekhandel Van PiereNatlabde Bibliotheek Eindhoven en Coöperatie DELA zijn overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. Omdat de stad op dat moment geen stimuleringsprijs kende, hebben zij in 2016 gezamenlijk het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens schrijftalent’.

Juryleden

Manon Uphoff – Schrijver en scenarist (voorzitter).
Ad van den Kieboom – Redacteur Uitgeverij De Geus.
Anja Frieling – Schrijver en winnaar vorige editie.
Jan Verhagen – Directeur Boekhandel Van Piere.

Het is inmiddels de derde keer dat DeStudio een animatie maakt over het winnende verhaal. Klik hier voor de video ‘De perfecte kluisroof’, het winnende verhaal van 2018, geschreven door Anja Frieling.