Gaming

Historisch stukje ‘s-Hertogenbosch in VR

Voor de stichting Ergoed ‘s-Hertogenbosch heeft DeStudio een serious game ontwikkeld die zich afspeelt in een stukje van de binnenstad rond 1500. De game is volledig in VR te spelen, maar kan ook gewoon op een computer gespeeld worden.

Vanuit de stichting Erfgoed ‘s-Hertogenbosch kwam de vraag om een game te ontwikkelen waardoor basisschoolkinderen meer betrokken zouden worden bij de collectie van het museum. DeStudio heeft hiervoor een game ontwikkelt waarin spelers historische karakters moeten helpen om verloren voorwerpen te zoeken. Het decor voor deze zoektocht is de Pieckepoort (het hedendaagse Heetmanplein met een klein stukje Vughterstraat).

Aan de hand van oude plattegronden en een digitale studie van het museum hebben stagiaires van DeStudio de omgeving gereconstrueerd. In samenwerking met de experts van het museum zijn alle elementen, van groenten in de kraampjes tot de kleding van de karakters getoetst op hun geschiedkundige juistheid.

De game draait inmiddels bij het museum en is op afspraak te spelen. Ook zal hij bij evenementn op locatie te zien zijn.

Bekijk hier een artikel in het Brabants Dagblad over de game.