Nieuws

Samenwerking met Erfgoed Den Bosch voortgezet

Hoe houd je het verleden levend en interessant voor een nieuwe generatie? Erfgoed ’s-Hertogenbosch gebruikt diverse digitale technieken om de historische collectie en informatie van de stad toegankelijk te maken voor een breed publiek. Studenten van verschillende SintLucas-opleidingen ondersteunen, vanuit DeStudio onder leiding van Jan-Hein Arens, de Bossche organisatie door onder andere een Virtual Reality (VR) game te ontwikkelen over de Brabantse stad rond 1500. De samenwerking met Erfgoed ’s-Hertogenbosch wordt in de toekomst voorgezet via het project Den Bosch Time Machine.

​​​​​​​Filmpje
In onderstaand filmpje wordt het project Den Bosch Time Machine toegelicht. Je ziet hoe onze studenten aan de game werken: 

Film gemaakt in opdracht van stichting Erfgoed ‘s-Hertogenbosch.

Betekenisvolle creativiteit
Voor dit project werken verschillende organisaties met elkaar samen. Alide van der Poel, manager @work stages en projecten bij SintLucas over deze samenwerking: “Een fantastisch initiatief om digitale data van de stad te verbinden in een digitaal informatiesysteem voor toepassingen in onderzoek, toerisme en educatie. Via stageplaatsen en projecten werken SintLucas studenten voor Erfgoed ‘s-Hertogenbosch aan uitdagende projecten. Zo geven wij bij SintLucas vorm aan betekenisvolle creativiteit.” Op dit moment zijn onze studenten bezig om de game verder uit te breiden. Wil je er meer over weten, kijk dan op deze pagina.

Media
Het Brabants Dagblad, editie s-Hertogenbosch, besteedde online aandacht aan het project Den Bosch Time Machine. Lees het artikel hier.